Vic Firth

291 produkter

Alla varumärken
 
 

Grundades 1963, och har sitt huvudkontor i Boston, Massachusetts, USA. Vic Firth är idag världens största tillverkare av trumstockar och klubbor av högsta kvalitet.

Anledningen till att företaget startades var när Vic, som då hade spelat med Boston Symphony Orchestra i 12 år, uppmanades att framföra mer avancerade stycken som han ansåg krävde trumstockar av en högre kvalitet och specifikationer än de som då tillverkades. Vic beslöt därför att designa en egen uppsättning av stockar. 

Vic täljde de första prototyperna för hand själv från redan existerande kraftigare trumstockar, som han sedan skickade till en träsvarvare i Montreal, Quebec, Kanada. Dessa två prototyper skulle sedan bli SD1 och SD2, de två första modellerna tillverkade av Vic Firth Inc.

Vic sa: "Det kom sig av nödvändighet, inte av fantasi eller min förmåga att starta ett företag." Även om stockarna ursprungligen var avsedda för Vic’s egna personliga bruk, blev dom snabbt populära bland hans trumelever och blev så småningom lagerförda i musikaffärer.

Varumärkesfamiljer från Vic Firth

Alla produkter från Vic Firth