Hoppa till innehållet

DLX_Tag.png

shad_left

shad_right

facebook

instagram

twitter

youtube

spotify

blocket

Varukorgen är tom
Deluxe Music      Fridhemsgatan 40      Stockholm
08-566 31 800
Mån-Fre: 10-18     Lör: 11-16      Sön: Stängt

Music Man

Fender & Ball, real music men.

Leo Fender (klingar bekant kanske?) och Tom Walker startade upp Music Man i mitten på 70-talet efter att ha sålt sin föregående verksamhet till det amerikanska nöjesimperiet CBS. Tyvärr så gick det ganska trögt för Leo och företaget var 1984 nära att gå i konkurs och Music Man sattes därefter ut för försäljning.

Ernie Ball och hans son Sterling hade sedan början på 70-talet erövrat världen med Ernie Ball Strings, man kände att marknaden nu var mogen för USA-byggda kvalitetsinstrument och i och med Music Mans goda rykte kombinerat med dess prekära situation såg man sin chans och bestämde sig för köp omgående. Sterling Ball hade under åren som resande säljare skaffat sig ett enormt nätverk med handlare och artister och Music Man började nu växa lavinartat. Med en blandning av modern teknik och gammaldags hantverk så har artister som John Petrucci, Tony Levin, Robert Trujillo, John Deacon och Tim Commerford alla sållat sig till Music Man-familjen. Blir du nästa medlem?

Sabre introducerades år 1978 och var den första basen Music Man tillverkade med dubbla humbuckers. 2014 återintroducerades Sabre-basen igen som en del av Music Man’s Classic-serie. Precis som originalet så har Sabre 2 st mini-humbuckers med Alnico-magneter. Kroppen är i ask och är lite mindre och nättare om du jämför med till exempel Stingray. Halsen är i lönn och du kan välja om du vill ha greppbrädan i rosewood eller lönn. Stallet är Music Man’s egna och är som sig bör på en retro-bas utrustat med String Mutes.

Tillbaka till framtiden! Efter mer än 30 år lanserar Ernie Ball/Music Man återigen sina populära HD och RD-förstärkare. Dessa nygamla klassiker har återskapats in i minsta detalj och utlovar precis som sina föregångare ett mäktigt ljud med massor av själ. När det begav sig för cirka 30 år sedan var Music Man en av de första att lansera en hybrid-förstärkare där försteget är en solid state-konstruktion medans slutsteget är ett klassiskt rör-steg bestyckat med EL34’or. Denna konstruktion gör att förstärkarna levererar ett transparent ljud med mycket headroom och volym och är tack vare detta extremt pedalvänliga.

Music Man Bongo är basen för dig som vill ha ett musikaliskt verktyg som definitivt får dig att sticka ut. Bongo designades tillsammans med BMW:s prisbelönta designteam i Los Angeles och tittar du efter noga så ser du släktskapet. Kroppen är i lind, halsen har 24 band och är i lönn med en greppbräda i rosewood. Kan fås med antingen en humbucker eller dubbla humbuckers. Finns att få i 4, 5 eller 6-strängat utförande. Inklusive case.

Stingray har med sitt blytunga ljud och speciella knorr blivit en klassiker i basvärlden och ses i händerna på allt från funkgiganter till metalheads. Receptet är förhållandevis enkelt men få kan leverera på samma sätt som en Stingray kan. Kroppen är i ask medans halsen är i lönn. Greppbrädan går att få i antingen lönn eller rosewood, banden är 21 st till antalet. Även bandlöst går att ordna, då är greppbrädan istället i Pau Ferro. Mickarna är Music Man’s egna och det är dom tillsammans med preampen som gör det speciella Stingray-soundet. Det mest klassiska är single humbucker i stalläge men det går också att få din Stingray med dubbla humbuckers eller humbucker/singlecoil om så önskas. Självklart så finns också Stingray som både 4 och 5-strängad

Axis designades ursprungligen år 1990 för Eddie Van Halen och lever än idag upp till de högt ställda krav en sann monster-shredder behöver. Kroppen är i lind med en vackert mönstrad topp i lönn. En sak som ger Axis dess ljud är att båda DiMarzio-pickuperna är monterade direkt i kroppen istället för en traditionell fjäderupphängning, detta resulterar i att du får en grym sustain och en bra attack. Den snabba 22-bands halsen samt greppbrädan är i lönn och har 25½ skala. Självklart så hittar du ett svajstall av Floyd Rose-modell och Schallermekanik som säkert ser till att gitarren håller stämningen efter divebombs och andra eskapader. En volymkontroll och en treläges omkopplare. Inklusive case.

Familjen Ball är en av dom sista riktiga familjeföretagen som fortfarande tillverkar sina instrument i USA. Ball Family Reserve är serie exklusiva instrument där man använder sig av dom allra finaste träslagen och bör ses som en hyllning till dom gitarrtillverkare som fortfarande sätter kvalitet och bygglädje allra högst upp på agendan.

Att Axis Super Sport låter bra och spelar väl har nog inte gått många förbi, nu utökas denna palett i och med Music Mans lansering av Axis Super Sport Semi Hollow. Det första du ser på gitarren är det lite annorlunda f-hålet, eller snarare m-hålet i detta fall. Kroppen är i lind med en topp av bokmatchad lönn. Semi Hollow-konstruktionen ger inte bara en behagligare vikt utan också en helt annat sound. Tonen kan närmast beskrivas som luftigare och mer öppen och med en lite annorlunda attack. Axis Super Sport Semi HollowDiMarzio custom-tillverkade humbuckers.

Music Man Reflex påminner en del om Axis till utseendet men där slutar alla likheter. Reflex har en kropp i lind som är delvis chambered. Toppen är av lönn och mickarna sitter monterade i ett mahognyblock. Denna konstruktion gör inte bara gitarren lättare utan ger också gitarren en helt annan ton, basen och diskanten blir aningen rundare medans mellanregistret blir tydligare och mer luftigt. Mickarna är customtillverkade av DiMarzio för Music Man och styrs av en klassisk 5-lägesswitch. Men det stannar inte där, som du ser så har du också en mindre 2-vägs toggle switch där du kan byta mellan seriell och parallell koppling. Detta ger en gitarr med extremt många ljudmöjligheter, allt från sprilliga egg-lägen till full humbucker. Halsen är av lönn och du kan välja mellan greppbräda i antingen lönn eller rosewood. Du kan också välja om du vill ha ett fast stall eller ett Music Man vintage-tremolo. Stämskruvarna är självklart låsbara och kommer från Schaller.

Music Man tar med sin Classic Collection oss tillbaka till ett årtionde då man dansade barfota på festival och lyssnade på utsvävande proggrock. Dessa basar har en kropp i ask, halsarna är gjorda av extremt flammig lönn som är lackad i en snygg vintage-tintad gul färg och går att få med greppbräda i antingen lönn eller rosewood. Huvudet pryds av den klassiska Music Man-loggan. Stallet är ett klassiskt Stingray-stall men med justerbara string mutes.

Tänk dig att ha tillgång till 250000 pickup-konfigurationer med en traditionell humbucker/humbucker-konfiguration. Låter det som hokus pokus? Då är det dags att tänka om... Gitarrister och basister världen över får nu möjligheten att "befria" sina instrument från de traditionella kopplingsmöjligheterna med ett helt nytt typ av micksystem kallat Game Changer.

Med Game Changer kan du nu i valfri ordning bestämma exakt hur varje enskild spole ska bete sig: i serie, parallellt ur fas alternativt i fas. Kopplingsmöjligheterna är snudd på oändliga. Allt detta möjliggörs av en krets som digitalt säger åt varje spole/mick hur den skall kopplas. Signalen är fortfarande 100% analog och mickarna är ett par traditionella DiMarzio-mickar.

Volympoten fungerar precis som en vanlig volympot men den ger dig också tillgång till 2 st banker (Bank A/B). I varje bank får du tillgång till 5 st valfria ljud som precis som vanligt väljer via 5-lägesswitchen. Tonkontrollen fungerar även den precis som vanligt men det är även med denna kontroll du sparar dina ljud genom ett enkelt tryck. Du får också tillgång till 15 ytterligare ljud via 3-lägesswitchen där du bläddrar upp och ner mellan dom olika ljuden: ljud du själv gjort eller fabriksljud.

Om du inte tycker att 250.000 ljud räcker så kan vi med glädje tillägga att gitarren också är utrustad med ett piezo-system så att du även får tillgång till ljud hämtat från den akustiska världen. Men hur gör man då? Jo, allting är väldigt enkelt. Du kopplar in gitarren via USB till din dator där du via en editor enkelt kan redigera din mickuppsättning. Du kan också ladda ner mickpresets från en del av världens bästa gitarrister. John Petrucci, Steve Morse, Albert Lee, Steve Lukather o.s.v... Tänk dig att ha Albert Lee’s countryljud på Bank A och med ett enket tryck få tillgång till John Petrucci’s alla komp och leadljud på Bank B! Mångsidigt är bara förnamnet...

Music Man Armada är en helt ny giv från våra instrumentbyggande vänner i Kalifornien. Music Man har genom åren nästan uteslutande tillverkat gitarrer med skruvad hals och 25,5" skala. Men med Armada ger man sig in på helt nya jaktmarker... Armada har en kropp i mahogny med en lönntopp som liknar ingenting annat. Istället för att lönntoppen täcker hela kroppen på klassiskt vis så täcker den endast en del av ytan, den kilformade delen du ser. Lönndelen är dessutom snyggt karvad så att du får en riktigt klassisk look. Halsen är genomgående istället för skruvad, i mahogny och är 24,75" lång. Banden är 22 till antalet och är av rostfritt stål. Mickarna är ett par customtillverkade humbuckers och styrs med en klassisk 3-lägesswitch. Är du ute efter en unik gitarr med klassiska förtecken så är detta något du måste kika in!

En något mindre kropp än Stingray och en smalare 22-bands hals gör Music Man Sterling till en riktig player. Den introducerades 1993 och blev samma år nominerad till årets mest innovativa bas av en världsledande branschtidning. Det omisskänliga Music Man-soundet går i arv även i denna bas, tungt bastugg eller snärtiga funksound är ingen match för denna skönhet. Även Sterling går numera att få i tre olika pickupkonfigurationer, en eller två humbuckers eller humbucker/singlecoil, en aktiv 3-bands EQ låter dig ratta in precis de ljud du kräver av en high end-bas. Finns även med inbyggt piezo pickupsystem med separat utgång. Inklusive case.

Silhouette Special är ett mångsidigt instrument som genomsyras av kvalitet och spelkomfort. En kropp av al och en 22-bands hals i lönn ger ett lätt och välbalanserat instrument. En vän och tillbakalutad skapelse kan tyckas, men låt dig inte luras, Silhouette Special är en ulv i fårakläder och när de customlindade pickuperna från DiMarzio ryter till skrämmer den de flesta! Greppbrädan går att få i antingen lönn eller rosewood och på huvudet huserar låsbar mekanik från Schaller. Alla gitarrer kommer med Music Man's aktiva patenterade "Silent Circuit"-system eliminerar brum utan att påverka det fantastiska grundljudet. Inklusive case.

Steve Lukather är en av dom världsartister som varit med Music Man allra längst. Hans signaturmodell har genomgått en del förändringar genom åren och just denna brukar lite slarvigt kallas för Luke II. Kroppen är i al, halsen har en ganska kraftig v-profil är i lönn med greppbräda i rosewood. Mickarna är ett set med en EMG 85 i stalläge och två SLV Singlecoils i hals och mittläge, allt styrs via en klassisk 5-lägesswitch. Stallet är ett Music Man vintage tremolo och låsbara stämskruvar från Schaller borgar för stabilitet. Finns att få i ett stort antal färger och utföranden.

Med Luke III tog Music Man en näst intill perfekt gitarr och förbättrade den ytterligare. Kroppen är av al och är 3% större än föregående modell. Halsen är av roasted maple med greppbräda av rosewood. Luke II går att få i både HH och HSS-utförande och är utrustad med passiva DiMarzio Transition-mickar. Du har också en push/push-pot som ger dig 12db boost vilket är väldigt användbart när du vill få din stärkare att svettas lite ytterligare.

Steve Morse har varit en tongivande gitarrhjälte ända sedan mitten av 80-talet och har inspirerat tusentals gitarrister med sitt flyhänta lir. Han slog igenom med Dixie Dregs och har sedan 1994 varit gitarrist i det inte helt okända bandet Deep Purple. Hans första signaturmodell från Music Man såg ljuset redan 1987 och har varit hans ”weapon of choice” sedan dess. Idag finns två modeller på marknaden, dels den gamla trotjänaren samt den nyare Y2D-modellen. Båda modellerna har en kropp i poppel och en lönnhals med greppbräda i rosewood. Y2D-modellen har dessutom en snygg lönntopp med ett genomskinligt plektrumskydd. Steve Morse är känd för sina speciella ”in between”-ljud och båda modellerna har en unik mick-konfiguration, Standard-modellen har en HSSH-konfiguration och Y2D-modellen har en variant på HSH. Båda modellerna är extremt mångsidiga och levererar en bred ljudpallett med många unika ljud.

Om roasted maple är din melodi så har du landat helt rätt. JP15 har en kropp i mahogny med en topp i roasted maple, toppen har en satin-finish och är betsad i en snygg kulör kallad Sahara Burst. Som om inte detta vore nog så är både halsen och greppbrädan också av roasted maple. Kul är att JP15 dessutom är den första Petrucci-modellen med lönnbräda. Precis som brukligt med Music Man så är inte halsen lackad utan vaxad och oljad, detta tillsammans med dom rostfria stålbanden ger oöverträffad spelkänsla och komfort. JP15 kommer med 2 st DiMarzio Illuminators, piezo samt 20db boost. Finns som både 6 och 7-strängad och du får också välja om du vill ha Flame eller Quilt Maple top.

John Petrucci har varit en av dom mest tongivande och inspirerande gitarristerna sedan början på 90-talet då Dream Theater slog igenom med sin skiva Images & Words. Petrucci blev en del av Music Man-familjen i början på 2000-talet och har sedan dess utvecklat en rad olika modeller. Detta är original-modellen och är den första av hans signaturmodeller från Music Man. Kroppen är i lind, halsen är av lönn med en greppbräda i rosewood. Mickarna kommer från DiMarzio och består av CrunchLab i stallposition och LiquiFire i halsposition. JP-modellen finns i både 6 och 7-strängat (samt vänsterhänt) utförande och den går också att få med ett Fishman piezo-system. Det finns ett stort antal färger att välja mellan och du kan också beställa din gitarr med Petrucci’s egendesignade JP Shield inlays.

JP13 är den första Petrucci-modellen som kommer med en aktiv preamp. Men en push/push-pot så kan du boosta din signal med upp till 20db gain (justerbart via en trimpot), ett perfekt vapen att ha i arsenalen när det skall liras solo och du definitivt vill höras. JP13 har en kropp i lind med lönntopp och ett tonblock i mahogny. Greppbrädan är i rosewood och har en lite rundare 17” radie. Mickarna är Petrucci’s signaturmickar från DiMarzio och kallas Illuminator och kompletteras med ett Fishman piezo-system. JP13 är lackad i en grymt snygg finish kallad Platinum Silver.

John Petrucci söker ständigt nya ljudideal och laborerar friskt med träslag och mickkombinationer. JP12 har en tunnare mahognyhals med greppbräda i ebenholtz, radien är på 20” och kommer bandad med rostfria stålband. Kroppen är lind med lönntopp och ett tonblock i mahogny som mickarna sitter monterade i. Mickbestyckningen är DiMarzio CrunchLab i stallposition och Dimarzio LiquiFire i halsposition. JP12 kommer också utrustad med ett Music Man/Fishman piezosystem. Allt styrs via två separata 3-vägs toggleswitchar, en för dom magnetiska mickarna och en för piezo-systemet. Stallet är tillverkat av Music Man efter John Petrucci’s önskemål och specifikationer, stämskruvarna är låsbara och är gjorda av Schaller. Kommer i en snygg sparkle-finish kallad Cherry Sugar.

JPX släpptes 2010 i samband med att John Petrucci firade 10 år som Music Man-artist! Det du först märker är hur lätt gitarren är och detta beror på att kroppen är chambered vilket också ger en helt annan ton och frekvensåtergivning. Kroppen är i al och har ett tonblock i mahogny som mickarna sitter monterade på, ovanpå detta ligger det en lönntopp. Mickbestyckningen är DiMarzio CrunchLab i stallposition och Dimarzio LiquiFire i halsposition. JPX kommer också utrustad med ett Music Man/Fishman piezosystem. Allt styrs via två separata 3-vägs toggleswitchar, en för dom magnetiska mickarna och en för piezo-systemet. Färgen kallas Barolo.

Albert Lee har inspirerat en hel generation av Nashville-pickers med sina blixtsnabba räkor och hans egendesignade Music Man har sedan 1993 varit hans "weapon of choice". Hans signaturgitarr finns i två olika utföanden, dels den klassiska modellen med tre singlecoil-mickar samt den nyare modellen med två humbuckers.

St. Vincent (eller Annie Clarke som hon egentligen heter) är en en begåvad och mångfacetterad multi-instrumentalist som trots sina unga år hunnit med en hel del. Hon har en unik stil som genomsyrar allt hon gör, inte minst hennes retrodoftande signaturgitarr. Kroppen är i afrikansk mahogny och den futuristiska formen är designad av henne själv tillsammans med Music Mans designteam. Halsen är i rostad lönn med greppbräda i ebenholtz och halsen är på typiskt Music Man-vis vaxad och oljad för bästa spelkänsla. Mickarna är tre stycken custom-tillverkade mini-humbuckers och styrs med en 5-vägsswitch.

Cutlass-basen är ett välkommet tillskott till Modern Classic-familjen. Denna nydesignade bas är utrustad med passiv elektronik och har ett rikt vintage-klingande sound. Cutlass har en klassisk split-coil humbucker-design med fet botten och bra knorr. Halsen är i lönn och har en extremt komfortabel C-shape. Kroppen är i en lätt bit al och är lika resonant som välbalanserad. Stallet är ett så kallat Top-load och är tillverkat i härdat stål. Den skarpsynte ser att det klassiska Music Man-huvudet växt något, dock med samma omisskännliga tuner-konfiguration. Cutlass är en snabb och spänstig blandning av vintage och modernt som på fler än ett sätt för arvet vidare.

Music Man Modern Classics är en hyllning till Leo Fenders vintage-inspirerade originalritningar. Elektroniken liksom all hårdvara är uppdaterad för att möta den moderna gitarristens behov. Kropparna har man gjort i lätta och resonanta träslag, Stingray-gitarren har en kropp i mahogny medans Cutlass istället har en kropp i al. Halsarna är i lönn och finns med greppbräda i båda rosewood och lönn. Kroppen är lackad i en tunn men hård polyesterlack medans halsen har en vintage-tintad satin-finish.

James Valentine är kanske lite av en doldis på våra breddgrader, mest känd är han för att spela gitarr i bandet Maroon 5. James är en extremt begåvad gitarrist och låtskrivare och hans nya signaturgitarr från Ernie Ball Music Man är ett riktigt fräckt bygge som är startkt inspirerat av den klassiska T-stylegitarren. Slab body i ask, hals och greppbräda i roasted maple, band i rostfritt stål... Listan kan göras lång!

JP16 kombinerar det bästa från den allra första JP-modellen och Ball Family Reserve-modellerna. Kroppen består av en lätt och fin bit lind, snyggt lackerad i en finish som kallas Black Lava och med Petrucci’s önskemål om en forearm contour. Halsen är i roasted maple och greppbrädan är i något som Music Man kallar ”Smokey Ebony, banden är 22 till antalet och är självklart i rostfritt stål. Istället för Music Man’s eget svajsystem så använder man sig här istället av ett Floyd Rose Pro 1000-system. Back to basics med en twist helt enkelt!

Caprice är ytterligare ett välkommet tillskott till Modern Classics-familjen. Precis som hos Cutlass så är elektroniken passiv och har en vintagedoftande ton, dock med en helt annan karaktär och fler ljudmöjligheter. Kroppen är i ett al och är både lätt och välbalanserad. Halsen som är i lönn passar dig som gillar lite smalare och mer lättspelade halsar. Stallet är ett Top Load-stall och är tillverkat i härdat stål. Caprice är precis som familjenamnet säger, en modern klassiker som blandar det bästa från båda världarna.

Footer_logotypes

 

Produkten har lagts i kundvagnen