Hoppa till innehållet

DLX_Tag.png

shad_left

shad_right

facebook

instagram

twitter

youtube

spotify

blocket

Varukorgen är tom
Deluxe Music      Fridhemsgatan 40      Stockholm
08-566 31 800
Mån-Fre: 10-18     Lör: 11-16      Sön: Stängt

Marshall

Hur hade rockvärlden sett ut utan Marshallförstärkare? Väldigt annorlunda. Och det hade låtit mycket tristare.

En av de första att spela framför en vägg med Marshall var Jimi Hendrix.

– Hendrixs trummis Mitch Mitchell arbetade i min musikaffär på lördagarna, berättar James "Jim" Marshall, mannen bakom Marshallförstärkarna.

– Mitch sa att Jimi ville träffa mig eftersom hans fullständiga namn var James Marshall Hendrix och han tyckte det var häftigt att jag också hette James Marshall. Dessutom hade han hört andra musiker som spelade på mina förstärkare.

Jim Marshall konstruerade sin första 100-watts förstärkare tillsammans med sin chefstekniker Ken Bran i mitten av 1960-talet. Den klassiska 4x12-högtalarlådan var också ett resultat av deras samarbete.

– Vi ville få in fyra 12" högtalare i ett så litet kabinett som möjligt. Det var inget särskilt "genialt" med konstruktionen, det var helt enkelt det smidigaste formatet att turnera med på den tiden.

Idén till Marshall-stacken, med en förstäkare på två 4x12-lådor, kom ursprungligen från Pete Townshend (The Who) som egentligen ville ha ett extra stort högtalarkabinett, något i stil med en 8x12-låda. Jim Marshall invände att en sådan konstruktion skulle bli alldeles för tung.

– Vi byggde två separata kabinett istället som staplades på varandra. Så Marshall-stacken var en kombination av mina och Pete Townshends designidéer.

Inspirerad av sin historia och influerad av nutiden presenterar Marshall stolt Astoria. En serie förstärkare i en klädsam design som är tillverkad på Marshall's fabrik i Milton Keynes, England. Kort och gott en reflektion av kunskap, kvalité och mer än allt en fantastisk ton. Astoria-förstärkarna är designade och byggda utefter klassisk handwired-tillverkning men inkluderar även mordern teknik för smarta och praktiskta lösningar och naturligtvis för ljudet. Det finns tre olika versioner av Astoria alla med sin egen särprägel, men det är också mycket som är gemensamt och det som utgör kärnan i Astoria. De 30 watten som drivs av 2 st KT66-rör, ECC-83 rör i försteget, och en Power Reduction-funktion som ger möjlighet att krama ut full ton ur förstärkaren, även på låg volym.

Exakta replikor! Efter ingående forskning i sin egen historia har Marshall tagit fram Handwired-serien där komponenterna manuellt löds på plats på Marshalls fabrik i England. Ingen detalj har lämnats åt slumpen – allt för att kunna erbjuda några av de mest klassiska Marshall-förstärkarna tillverkade efter orginalspecifikationerna. T ex är de Celestion-högtalare som används tillverkade med hjälp av en specialutvecklad teknik för att få det rätta vintage-soundet redan från dag 1.

"The sound of rock" är Marshalls eptiet efter över fem decennier på stora och små scener på vårt runda klot. Vintage Re-issue serien består av några av de modeller som lagt grundstenen för vad vi idag anser är god ton - "The sound of rock"

JVM

En ledstjärna på förstärkarhimlen garanterar Marshall med JVM-serien. Här får du tillgång till flera kanaler som var och en har tre olika ljudlägen plus kontroller för gain, treble, middle, bass och volume. Tillgången till denna panel får dig att inse att du kan skruva fram i princip vilket ljud som helst på rent-till-dist-skalan. Med en programmerbar fotomkopplare har du dessutom friheten att smidigt byta mellan kanaler, mastervolym-/effektinställningar och effektloopslägen. JVM är även utrustad med MIDI, dubbla mastervolymkontroller, reverb för varje kanal, effektloop och kontroller för presence och resonance. 5 st ECC83-rör i försteget och EL34-rör i slutsteget. Svårslaget, minst sagt!

DSL

All-round! DSL är sedan många år synonymt med ett blixtrande rent ljud och en dist på högvarv. Den senaste inkarnationen – skapad för 2010-talet – är självfallet inget undantag. Med en tonal mångsidighet ger dessa rörförsedda förstärkare det som behövs vid alla tillfällen och för vilka musikstilar som helst.

Kompromisslöst i såväl sovrummet som på scenen. Marshalls MG-serie levererar en genuin 100% Marshall-ton med spelkänsla och dynamik likt en rörförstärkare. Marshall har också tagit till vara på fördelarna med den digitala tekniken, men kombinerat den med en äkta analog ton och skapat den mest flexibla MG-serien hittills. Varje förstärkare kommer med färdiga inställningar (presets) för olika stilar. Därtill har du möjlighet att själv programmera dina favoritljud i alla modeller med inbyggda effekter. (MG15CFX och uppåt).

Det är ingen tillfällighet att Marshall förstärkare lagt grunden för många legendariska gitarristers sound: Jimi Hendrix, Eric Clapton, Jeff Beck och Angus Young för att nämna några. Marshall's Signature Series för traditionen vidare med en modell designad specifikt för en av de absolut största gitarrhjältarna, Joe Satriani.

Marshalls högtalarkabinett kan närmast liknas vid en ikon som den heliga graal, i detta fall rockens heliga graal. Den klassiska 4x12"-kabinettet finns i flera varianter för att passa olika stilar och användningsområden. Är behovet inte lika stort finns ett stort urval av både 1x12" och 2x12-kabinett att tillgå allt utefter behov.

Acoustic Soloist är en serie förstärkare perfekt för de små "plugged-gigen" när man bara vill koppla in sin akustiska gitarr, en mik och ge de egna låtarna den återgivning de förtjänar .

Är du ute efter att bara krydda ditt sound med den klassiska Marshall-tonen eller leter du inspiration för nya riff? Marshalls-effektpedaler ger dig det du behöver.

För att fira 50 år på tronen har Marshall släppt modeller som speglar sin nu över 50-åriga historia. Var och en av dessa förstärkare representerar några av de milstolpar som gjort Marshall till en av de största ikonerna i rockhistorien. Förstärkarna som är på 1 watt är rörbestyckade i både för- och slutsteg. 50th-anniversary serien har dessutom den mycket användbara low power mode-funktionen som låter dig spela på riktigt låg volym (0,1 W) utan att för den sakens skull försaka något av känslan eller tonen av de hårt jobbande rören. Alla modeller är byggda på fabriken i Milton Keynes England i begränsad upplaga och kommer med en speciell 50th Anniversary-plakett.

De små batteridrivna Micro Amp-förstärkarna är det perfekta tillskott i gitarr-arsenalen, perfekt för övning eller spontan jam. Micro Amps - Make music on the move!

CODE är en helt ny generation modeling-förstärkare från Marshall. Oavsett modell eller storlek så får du en fullt programmerbar förstärkare packad med både moderna och klassiska Marshall-ljud och högkvalitativa effekter. Tekniken man använder sig av kallas MST och är utvecklad tillsammans med mjukvarumästarna på svenska Softube. Du kan fritt välja mellan olika försteg, slutsteg och högtalarkabinetter för att hitta just dom sound du behöver. Varför inte en 100w Plexi tillsammans med en 1960X-låda? Eller kanske en JCM800 med en Bluesbreaker-pedal framför in i en 2x12:a tillsammans med lite delay? Allt kan dessutom styras via din telefon/surfplatta med en ny app kallad Marshall Gateway.

En god grund att stå på oavsett speltillfälle! MB-basförstärkare finns i en rad olika utföranden. Mindre modeller som lämpar sig till övning i pojkrummet eller på de små gigen; större combos, toppar och högtalarkabinett som både räcker och blir över för speltillfällen som kräver mer volym. Dessa basförstärkare har två kanaler, dels "Classic" som representerar en skitig och lite distad kanal med en tung och stor ton precis som man förväntar sig av en Marshall-förstärkare, och dels "Modern", som levererar ett kristallklart sound utan att tappa de låga frekvenserna. MB-förstärkarna har dessutom limiter, CD-ingång, hörlursuttag och utgång med högtalarsimulering.

Skimret kring Marshall Haze syftar på 100%-rör, behändighet, mångsidighet och en klassisk ton. Med rör i både för- och slutsteg levererar Haze både fokus och kärna i tonen. Utrustad med två kanaler (Normal & Overdrive) och en bright-switch står Haze upp i alla väder – från skimrande rent till tjock dist. Inbyggda effekter ger ytterligare möjligheter. Det digitala reverbet kan användas separat eller tillsammans med någon av de andra effekterna. Echo ger double-tracking upp till en sekunds delay. Vibe innebär vibrato med vintage-feeling och Chorus är modulation precis som den skall vara. Dessutom har varje kanal ett separat effektminne så att du kan adressera en effekt till en kanal. För puritanerna som inte vill ha effekter så går det att koppla bort effekterna helt i från signalkedjan. Högtalarna Marquee G12-66 som används är speciellt framtagna av Celestion tillsammans med Marshall och levererar en balanserad och stor ton.

Lev Marshall-livet fullt ut. Med Marshalls hörlurar, högtalare och kylskåp infinner sig Marshall-känslan utan att du ens behöver vara nära en förstärkare. Lyssna på musik, kyl det som skall drickas, oavsett vad, nu kan du "do it the Marshall way"

Designed to perfectly encompass the iconic styling of Marshalls legendary amplifiers, with a modern twist. MG Gold from Marshall provides the exceptional tonal quality and flexibility of the Marshall MG series in a visually stunning finish.

Fitted with Gold Piping, unmistakeable white Marshall Script Logo and brushed gold panel MG Gold is possibly the most stunning finish ever released in history of the MG range and with subtle tweaks such as gloss black screws on corners and updated handles MG Gold is the ultimate in Marshall good looks.

Footer_logotypes

 

Produkten har lagts i kundvagnen