Mapex

181 produkter

Alla varumärken

– Mapex trummor har en ton och ett fokus i soundet som jag alltid letar efter hos ett bra trumset. Dessutom är de otroligt lättstämda.

Orden kommer från Gregg Bissonette, trummis hos David Lee Roth, Joe Satriani, Steve Lukather, Ring Starr All Star, och Carlos Santana (för att bara nämna några).

Mapex trumstommar tillverkas av flera olika träslagskombinationer. Amerikansk lönn, basswood, valnöt, körsbär och påfågelslönn varvas i olika lager beroende på vilka akustiska egenskaper som önskas. Tillverkningsprocessen kännetecknas av en kombination av traditionellt hantverkskunnade och avancerad datateknik. Stommarna ges exempelvis exakt rätt form genom en datorkontrollerad värme- och tryckprocess medan de många lacklagren appliceras för hand. Stommarnas kanter i sin tur formas både för hand och av datorstyrda slipmaskiner. Avslutningsvis monteras och stäms varje trumma av Mapex erfarna hantverkare.

Förutom att man naturligtvis bara utnyttjar trä- och metallegeringar av högsta kvalité använder sig Mapex av ett eget system med flytande fästen, kallat I.T.S., och stämhus av Low Mass-modell som är konstruerade för att påverka träet i trummorna så lite som möjligt.

Varumärkesfamiljer från Mapex

Alla produkter från Mapex