Hoppa till innehållet

DLX_Tag.png

shad_left

shad_right

facebook

instagram

twitter

youtube

spotify

blocket

Varukorgen är tom
Deluxe Music      Fridhemsgatan 40      Stockholm
08-566 31 800
Mån-Fre: 10-18     Lör: 11-16      Sön: Stängt

Electro Harmonix

Electro Harmonix grundades redan 1968 av den mycket karismatiske Mike Matthews och som fortfarande är den drivande kraften i företaget. Företaget tog en kort paus i slutet på 80-talet och koncentrerade sig istället på att tillverka rör till förstärkare och man räknas idag som den enskilt största tillverkaren i världen av denna typ av rör. Pausen blev dock inte särskilt lång då begagnatpriserna på Electro Harmonix-pedalerna sköti höjden och man beslöt sig för att börja tillverka pedaler igen i början på 90-talet.

Dom allra första pedalerna som Electro Harmonix släppte i slutet på 60-talet var den legendariska Bigg Muff och LPB-1 Linear Power Booster, dessa finns fortfarande i sortimentet och har inte ändrats mycket sedan dess. Idag tillverkar Electro Harmonix ett stort antal pedaler som passar alla plånböcker och ljudideal. Allt från dom små Nano-pedalerna till dom riktigt skruvade POG & HOG-pedalerna. Oavsett vilken pedal du sätter dig med så garanterar vi att din kreativa ådra får sig en ordentlig injektion!

Så små att de nästan inte syns, men vi lovar - de hörs! För dig som alltid tycks ha för lite plats på ditt pedalbord serveras nu familjen Nano. Klassiska EH-effekter i kraftigt komprimerade chassin bereder plats för fler effekter än förut, soundet är lyckligtvis lika stort som vanligt.

Pedalerna i Next Step-serien är ett kvitto på Electro Harmonix enorma innovationslusta och uppfinningsrikedom. Pedalerna har inga rörliga delar som kan slitas ut som potentiometrar eller dylikt, istället har man konstruerat en lösning där pedalen känner vilket läge den är i.

Exakt vad XO står för vet nog bara Mike Matthews men en kvalificerad gissning är att det står för ”extra ordinary”. När Electro Harmonix lanserade sin Nano-serie för ett par år sedan tog man ett första steg bort från dom stora plåtburkarna och man började tillverka pedaler i mindre chassin med färre rattar. XO-serien är fortsättningen på denna omställning och man har omdesignat alla gamla stora pedaler och istället byggt dom i ett modernare stålchassi som tar mindre plats på pedalbordet. Här finner du allt från delaypedaler till ringmodulatorer, allt med typiska Electro Harmonix-twisten!

EH Classics samlar några av Electro Harmonix’s mest klassiska pedaler som funnits sedan i början av 70-talet. Pedalerna är alla byggda i dom stora gamla plåtchassina och byggs på samma sätt idag som för 40 år sen. Vare sig det är disten från en gammal Big Muff eller det varma choruset från en Small Clone du är ute efter så kan du sluta leta nu!

Footer_logotypes

 

Produkten har lagts i kundvagnen