Drawmer

26 produkter

Alla varumärken

Drawmers första riktigt kända produkt kom 1982. Då lanserade företaget DS201, världens första frekvenstyrda noise gate. "Jag åkte runt till olika studios och kollade hur de använde sina gate-enheter”, berättar Ivor Drawmer, huvudkonstruktör och mannen bakom företaget. “Vad som överraskade mig var att inspelningsteknikerna alltid var tvungna att spendera en väldig massa tid på att hitta de optimala inställningarna för gate-enheterna. Jag insåg snabbt att det behövdes en smartare konstruktion."

Resultatet blev en lättarbetad gate med hög- och lågpassfilter, effektiv envelope-kontroll och extremt snabb attack. Innan DS201 hade gate-enheter huvudsakligen fungerat som en slags "av/på-apparater" men DS201 förvandlade gate-funktionen till ett kraftfullt kreativt verktyg som idag används inom i stort sett all musikproduktion. DS201 hör till standardutrustningen i alla större studios och konstruktionen har hållit sig mer eller mindre oförändrad sedan 1982.

"Det var en sådan där ljudenhet som folk genast hittade en massa användningar för. Den tillät ljudtekniker att snabbt och enkelt göra saker som tidigare varit extremt krångliga att åstadkomma", avslutar Drawmer.

Varumärkesfamiljer från Drawmer

Alla produkter från Drawmer