Northen Series

0 produkter

Tillbaka till Hagstrom

Northen-series är i första hand baserad på Hagströms svenska gitarrkompetens och design som går tillbaka till början av 1958. Instrumenten kombinerar traditionellt Hagström-hantverk med den senaste mest sofistikerade tillverkningstekniken i en av de finaste gitarrfabrikerna som finns i Europa. Det utmärkta pris-prestanda förhållandet gör denna serie (med fullständig produktion i Europa) en sann vinnare. När man väljer en Northen-series gitarr, skaffar man sig inte bara ett förstklassigt instrument, utan också en del av vårt svenska kulturarv och stolthet.

När vi säger Hagström-sound, så menar vi det. Detta framhävs av ljudet, spelbarheten, ergonomin och komforten. Förutom sammansättningen av Hagström’s unika egenskaper och komponenter som till exempel Hagström’s unika stall, H-expander dragstång, greppbräda av Resinatorwood så är kropparnas träslag mycket noga utvalt för att möta kravet på både sound och vikt. Swede modellen har en kropp av 2 delad, bokmatchad ”A-Grade” Afrikansk mahogany och Super Swede likaså, men med en ”A-Grade” lönntopp, alternativt ”AAA-Grade” flammig lönntopp.

Hagström har samarbetat med den kända svenska ”pickup-gurun” Johan Lundgren (Lundgren Guitar Pickups), där de tillsammans designat och utformat en pickup som perfekt kompletterar det naturliga Hagström Sound som instrumentet i sig själv levererar. Till varje Northen-instrument ingår ett Hag-case. Hagstroms eget hardcase i klassisk design tillverkat för att stå pall påfrestningarna från de allra tuffaste turneerna.

Designteamet har lagt all sin passion i dessa modeller, där yttersta målet var att erbjuda dig en lojal följeslagare på din resa genom livet. Redan första beröringen ger en omisskännlig, autentisk karaktär som gör det svårt att motstå spela...